Kargro Banden BV

Worldwide in casings

Kargro Banden BV staat aan de basis van het circulair verwerken van bedrijfswagenbanden.

Kargro Banden selecteert en keurt gedemonteerde vrachtwagenkarkassen bij bandenspecialisten, transport en lease bedrijven. Karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden aangekocht, en karkassen die niet meer kunnen worden vernieuwd worden tegen vergoeding direct afgevoerd naar het zuster bedrijf Kargro Recycling. Kargro Recycling vermaalt afgekeurde banden tot granulaten en fijne poeders , die in diverse toepassingen worden hergebruikt. Tevens wordt hoogwaardig staal uit de banden herwonnen en verkocht aan ijzersmelterijen.

Dagelijks zijn 18 keurmeesters onderweg om gedemonteerde bedrijfswagenbanden op locatie te keuren. Kargro Banden heeft 26 EURO 6 vrachtwagencombinaties om de geselecteerde banden in Nederland, België, Duitsland en Noord Frankrijk te transporteren naar de hoofdvestiging in Montfoort. Vanuit het hoofdkantoor in Montfoort wordt het transport in Europa dagelijks ondersteund door een ervaren logistieke afdeling.

In de overige delen van Europa verleent Kargro Banden de recycling service niet en worden via lokale handelaren uitsluitend kwaliteitskarkassen, gericht op maatvoering,  ingekocht.  Het transport wordt in deze landen extern verzorgd.

Kargro Banden heeft in Nederland twee grote opslagterreinen, een in Montfoort, en een in Emmeloord.  Op de centrale locatie in Montfoort worden de goedkeurde banden ,ontvangen en gesorteerd op merk en maat. Na deze selectie worden de banden in Montfoort en Emmeloord in opslag genomen. De goedgekeurde karkassen worden verkocht aan wereldwijde bandenspecialisten en vernieuwingsfabrieken. De export van kwaliteitskarkassen vindt plaats naar meer dan 40 landen, waar in lokale bandenvernieuwingsfabrieken de banden worden voorzien van nieuwe loopvlakken.

De Kargro Groep heeft ook eigen bandenvernieuwingsproductielijnen in Montfoort en Nieuwmoer ( België ).

De dochteronderneming ,Banden Plan Europa BV, voorziet goedgekeurde karkassen van nieuwe loopvlakken. De vernieuwde banden krijgen de productnamen UBO, of Marangoni. De Kargro Groep is aangesloten bij Bipaver, de Europese koepelorganisatie van de onafhankelijke bandenvernieuwingsindustrie. Kwaliteitskarkassen kunnen door loopvlakvernieuwing drie keer zolang mee.

KRS

Kargro Banden keurt gedemonteerde bedrijfswagenbanden, in opdracht van klanten,  met het zogenaamde Karkassen Registratie  Systeem ( KRS ), een uniek onafhankelijk kostenbesparend en digitaal verwerkingssysteem voor klanten van  Kargro Banden BV.  Bandeneigenaren, transportbedrijven en bandenspecialisten krijgen door de ingevoerde keuringsdata inzicht over het slijtageproces van hun bedrijfswagenbanden, maar ook analyses op vroegtijdige uitval . Hierdoor kan het rendement op kilometercontracten worden geoptimaliseerd. De data kan zowel online, als op locatie in Montfoort worden geëvalueerd.

Klik hier voor meer informatie over Kargro Banden