Kargro Groep

De Kargro Groep Holding, gevestigd in Montfoort, houdt zich in de breedste zin van het woord bezig met het circulair verwerken van gedemonteerde vrachtwagen- en personenautobanden. Het circulair verwerken van banden richt zich enerzijds op het herwinnen van kostbare grondstoffen uit banden en anderzijds op het verlengen van de levensduur van een kwaliteitskarkas door gebruik te maken van bandenvernieuwingstechnieken. Door deze techniek kan de levensduur van een gedemonteerde bedrijfsautoband met een factor drie worden verlengd.

Naast het concreet circulair verwerken van gedemonteerde banden is de Kargro Groep permanent op zoek naar product en procesverbetering en anticipeert daarmee op de toenemende mondiale vraag naar circulair hergebruik van kostbare grondstoffen.

Voor de Kargro Groep is duurzaam ondernemen een voorwaarde om samen met wereldwijde klanten en overheden op dezelfde golflengte zaken te kunnen doen.

De onafhankelijke Kargro Groep werkt samen met bandenproducenten, specialisten en universiteiten om haar producten te verbeteren op het gebied van hergebruik en performance.  De Kargro Groep is een voorbeeld van duurzaam ondernemen, waarbij het behoud van een gezonde leefomgeving en behoud van de planeet voorop staat.

De Kargro Groep heeft vier dochter ondernemingen die allemaal een specifiek onderdeel van de circulaire banden verwerking voor haar rekening nemen.

Lintire BV, gevestigd in Vianen, haalt gedemonteerde personenautobanden op bij bandenspecialisten. Goedgekeurde autobanden worden hergebruikt en afgekeurde banden worden verwerkt tot rubber shreds waarna er in Nederweert granulaten en fijne rubber poeders van worden gemaakt. Uit vermalen autobanden wordt tevens hoogwaardig staal herwonnen en verkocht aan ijzersmelterijen.

Kargro Banden BV selecteert en keurt gedemonteerde bedrijfswagenbanden bij bandenspecialisten en transportbedrijven. Karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden aangekocht, en banden die niet meer kunnen worden vernieuwd worden tegen vergoeding direct afgevoerd naar het zusterbedrijf Kargro Recycling.

Kargro Recycling BV, gevestigd in Nederweert, krijgt afgekeurde autobanden en bedrijfwagenbanden aangeleverd van respectievelijk Lintire en Kargro Banden. Kargro Recycling maakt granulaten en fijne rubberpoeders uit tot schrot vermaalde banden. Het staal in banden wordt gescheiden van het rubber schrot en verwerkt in ijzersmelterijen.

Banden Plan Europa BV, voorziet goedgekeurde karkassen van nieuwe loopvlakken. Alle vernieuwde banden krijgen de productnamen UBO ( middels een warm vernieuwingsprocedé ), of Marangoni ( middels een gepatenteerd koud vernieuwingsprocedé ). Banden Plan Europa heeft drie productielijnen, waarvan twee in Montfoort en een in Nieuwmoer ( België ). Banden Plan Europa is aangesloten bij Bipaver, de Europese koepelorganisatie voor de onafhankelijke bandenvernieuwingsindustrie.